Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Rongálják az autót, meghúzták a parkolóban?

Sajnos manapság elég gyakori, hogy jóakarók, szomszédok vagy csak simán részegek kárt tesznek az utcán parkoló autókban. Ami pedig még gyakoribb és szinte minden autós találkozik vele előbb, vagy utóbb, az pedig az, amikor a parkolóban hagyott autónkon keletkezik kisebb, nagyobb sérülés, anélkül, hogy egy betétlapot vagy telefonszámot hagyna az elkövető a szélvédőnkön.

Ezeket a problémákat kivédeni nehéz, de nem lehetetlen, sokat tudunk tenni érte. Rengeteg ember szeretné kamerával felszerelni az autóját, hogy legalább utólag azonosíthassa az elkövetőt.  Ezidáig nem igazán volt jó megoldás erre, vagy ha igen, az elég drága volt, de most megérkezett a megoldás.

24 órás megfigyelés szinte 360 fokban?

Jelenleg megfizethető áron ezek a lehető legjobb megoldások amikkel a piacon találkozhat. Az árát - (mely kb. 40.000 Ft-tól indul) pedig már egyetlen parklóban való meghúzás után visszahozhatja, ha a segítségével sikerül elkapni a tettest.

Az alábbi videókon megnézheti a legjobb kameránkat ami erre a célra alkalmas, utána pedig elolvashatja részletesen is hogyan működnek.

Itt tudja megnézni részletesebben az Azdome m550-est: AZDOME M550

360 fokos kamerát keresek van ilyen?

Létezik, sőt mi is forgalmaztunk több típust, azonban felhagytunk vele mert arányaiban túl sok volt a meghibásodás, illetve előfordult, hogy lemerítette az autó akkuját. Megbízható minőségben jelenleg nem tudjuk beszerezni ezért inkább nem áruljuk, mivel az Azdome M550 egy nagyon jó alternatíva, sokkal jobb minőségű képpel és lényegesen megbízhatóbb működéssel.

Hogyan működik a parkoló megfigyelés?

A régebbi autós kamerákban a parkoló mód  azt jelentette, hogy ha ki van kapcsolva a kamera, akkor egy rezgésre, (koccanás) bekapcsol és csinál egy fél perces felvételt, majd kikapcsol. Ha szimpla kameránk van akkor az előre néz általában, tehát védtelenek vagyunk a hátulról vagy oldalról történő ütközésekkel szemben. Jobb a helyzet, ha dupla kameránk van, mert ebben az esetben hátrafelé is védve vagyunk. A parkoló mód, mint láthattuk, a koccanások esetében lehet hatásos, és akkor is kell hozzá némi szerencse, hogy a kamera "lássa" mi történt.

Az újabb kamerák már nem így működnek. Ezeket már egy adapterrel be lehet kötni, az autó akkujára. Ebben az esetben ezek a kamerák parkolás közben is tudnak venni folyamatosan általában másodpercenként 1 vagy 5 képkockát rögzítenek. Miért jó ez? Egyrészt kevesebb áramot fogyaszt, de ami a lényeg, hogy egy 32gb-os micro sd kártyára több mint 30 óra felvétel fér rá így. Milyen lesz az ilyen felvétel? Pont olyan, mint amire nekünk szükségünk van. Felismerhető lesz rajta egy ember, illetve tökéletesen leolvasható rendszámot kapunk.Ezekhez a kamerákhoz vagy eleve tartozik hátsó kamera is vagy opcionálisan kérhető hozzá, így hátrafelé is vesznek.  Amikor leállítjuk az autót akkor automatikusan parkoló módba kapcsolnak.

Nem akarom bekötni, nincs akkumulátoros megoldás?

De van, viszont kompromisszumokat kell kötni.

A legolcsóbb ha egy úgynevezett WIFI-s akkumulátoros kis megfigyelő kamerát teszünk az autóba. Ennek az előnye, hogy olcsó, saját akkuról egy éjszakát fel tud venni, tehát nem kell bekötni az autó akkujára. Egyszerűen csak beteszi az autóba és kész. A hátránya, hogy menet közbeni felvételre nem nagyon alkalmas, nem lesz jó a kép a gyors mozgásoknál, csak parkolóban ha áll az autó. Ez azért van mert ezek a kamerák csak 12-15 képkockát rögzítenek másodpercenként, szemben a rendes autós kamerákkal amelyik 30 vagy akár 60-at is. A másik hátrány, hogy naponta tölteni kell és csak egy irányba néz. Az alábbi videóban láthatja hogyan működik.

Ezt a kamerát az alábbi linken tudja megnézni:

https://www.autos-kamera.hu/e-cam-b002-akkus-wifi-s-megfigyelo-kamera

További megoldások

Több típusú kamera is beköthető a parkoló adapter segítségével, de ezek jellemzően első és hátsó kamerából állnak.

Az alábbi típusok ilyenek: 

Azdome AR08 tükörbe integrált autós kamera (Első és hátsó kamera is a csomagban): Kattintson ide ha meg akarja nézni

Azdome Bn03 Szuper hd autós kamera (Hátsó kamera opcionálisan kérhető): KAttintson ide ha meg akarja nézni

Azdome GS-63H 4K-s autós kamera (Hátsó kamera opcionális): Kattintson ide ha meg akarja nézni

Nem meríti le az autó akkuját?

Mivel a kamera gyakorlatilag folyamatosan megy, még akkor is ha áll az autó ehhez az autó akkumulátorára kell kötni. Jogosan merül fel a kérdés, hogy reggel el fogom-e tudni indítani az autót, nem merül-e le az akkuja? Nos a kamerában intelligens akku figyelés is van, így amikor elkezd csökkenni az akku feszültsége akkor lekapcsol, így nem fogja lemeríteni az akkumulátort.