Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Autós kamerák 4G hálózati eléréssel

Mostanában kezdenek megjelenni azok az új generációs autós kamerák amelyekbe már SIM kártya is helyezhető. Ezek a kamerák amellett hogy folyamatosan felveszik az úton történteket, csatlakoznak a mobilhálózatra és így interneten keresztül élő képet tudnak küldeni a kamera képéről a telefonunkra.

Mostanában kezdenek megjelenni azok az új generációs autós kamera készülékek, amelyekbe már SIM kártya is helyezhető. Ezek a kamerák amellett hogy folyamatosan felveszik az úton történteket, csatlakoznak a mobilhálózatra és így interneten kersztül élő képet tudnak küldeni a kamera képéről a telefonunkra.

Mi is ez pontosan hogyan működik?

A hagyományos autós kamerák a behelyezett micros SD kártyára rögzítik a kamera felvételeit. Az új generációs autós kamerák már képesek arra, hogy amellet hogy rögzítenek micro SD kártyára, a képet továbbítani is tudják interneten.  

Jelenleg 2 ilyen típussal rendelkezünk az egyik a Carmaxer T5 a másik egy nem annyira hagyományos fedélzeti kamera, inkább egy komplett autós fedélzeti egység, amely amellett, hogy navigáció van benne, autós kamera is és tolató kamera is egyben, ez az E-cam M88.

Mindkét típus dupla kamerás azaz rendelkezik egy másodlagos kamerával amit fel lehet akni a hátsó szélvédőre, így a hátsó forgalom is rögzítve lesz, illetve a hátsó kamera képét is megnézhetjük a telefonunkról.

 

Ebből a videóból könnyebb lesz megérteni hogyan működik a dolog: 

Az applikáció a CarAssist vagy a CarAssist Go Androidra és Ios-re is elérhető ingyenesen. Csak fel kell telepíteni táblagépre vagy telefonra és már használhatjuk is.

A segítségével megtudhatjuk az autó pontos helyét akkor is ha megy és akkor is ha parkol az autó, Láthatjuk, hogy az autó motorja megy vagy le van állítva, élőképet kaphatunk az első és a hátsó kameráról. Fényképet kérhetünk le  az első vagy a hátsó kameráról, illetve 5 másodperces videókat tudunk letölteni pozíció megjelöléssel. Jelzést kapunk ha az autót beindították, vagy parkolás közben rezgést észlel. Ebben az esetben fényképet készít automatikusan az első és a hátsó kamerával is, amit letölthetünk a telefonunkra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eddig a hasonló rendszerek havi előfizetéssel működtek, és élőképet nem nagyon tudott sugározni egyik sem. Ezek az új generációs kamerák előfizetés nélkül tudják ugyanezt, mindössze egy olyan SIM kártyára van szükségünk ami képes adatforgalom bonyolítására.